Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tanie, smaczne i łatwe w przygotowaniu.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25884
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3056
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1397
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25884
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3056
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1397
Składniki
Z podanych składników wyrobić elastyczne ciasto. Kilkakrotnie składać, wałkować, i wybijać tłuczkiem (na powierzchni powinny pojawić się pęcherze). Przykryć ścierką i odstawić na godzinę.
Następnie odcinać po kawałku, lekko podsypać mąką, Rozwałkować jak najcieniej, ciąć na paski.
Wycinać małe prostokąty, na ich środku wyciąć kreskę, przełożyć ciasto z jednego boku przez wyciętą na środku dziurkę. Smażyć na złoty kolor.