Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tanie, smaczne i łatwe w przygotowaniu.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2173
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 155
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2173
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 155
Składniki
Z podanych składników wyrobić elastyczne ciasto. Kilkakrotnie składać, wałkować, i wybijać tłuczkiem (na powierzchni powinny pojawić się pęcherze). Przykryć ścierką i odstawić na godzinę.
Następnie odcinać po kawałku, lekko podsypać mąką, Rozwałkować jak najcieniej, ciąć na paski.
Wycinać małe prostokąty, na ich środku wyciąć kreskę, przełożyć ciasto z jednego boku przez wyciętą na środku dziurkę. Smażyć na złoty kolor.