Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2155
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12308
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2155
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12308
Składniki
Zmieszać puere z kukurydzą, 1 filiżanką mąki, solą, pieprzem, posiekaną pietruszką. Odstawić na kilkanaście minut. W tym czasie przygotować w jednym naczyniu rozbite jajko a w drugim mąkę. z przygotowanego wcześniej puere formować wałeczki i panierować najpierw w jajku, następnie w mące i jeszcze raz w jajku. Całość smażyć na rozgrzanym oleju, obracając. Smacznego :)