Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 34 Ocena: 2623
Dodano: 16.06.2008
Odsłon: 21482
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Zmieszać puere z kukurydzą, 1 filiżanką mąki, solą, pieprzem, posiekaną pietruszką. Odstawić na kilkanaście minut. W tym czasie przygotować w jednym naczyniu rozbite jajko a w drugim mąkę. z przygotowanego wcześniej puere formować wałeczki i panierować najpierw w jajku, następnie w mące i jeszcze raz w jajku. Całość smażyć na rozgrzanym oleju, obracając. Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Garfield 17 czerwca 2008Zgłoś do usunięcia
Frytki czy raczej plack i(kotleciki) ziemniaczane? Zresztą nie ważne. Ważne, że wygląda smakowicie. Usunę z przepisu pieruszkę i zaserwuję dziecku.0 Kto głosował? | Odpowiedz