Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiem że przepisów jest bez liku ale ja chcę się podzielić swoim właśnie z Wami :))
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7899
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 307
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3142
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 596
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7899
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 307
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3142
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 596
Składniki
Kurczaka umyć, podzielić na ćwiartki przełożyć do garnka zalać wodą i gotować do miękkości z dodatkiem przypraw. Po ugotowaniu kurczaka wyciągnąć do wystudzenia, wywar przecedzić i ugotować na nim mieszankę chińską, którą po ugotowaniu odcedzić a wywar doprawić do smaku solą, pieprzem i bulionem w płynie. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i dolać do wywaru którego razem z żelatyną ma być około 2,75 litra. Kurczaka obrać i pokroić, kawałki układać w miseczkach (ja robiłam w foremkach po serku białym) posypać mieszanką chińską i zalać wywarem. Wstawić do lodówki do stężenia. Smacznego :))