Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiem że przepisów jest bez liku ale ja chcę się podzielić swoim właśnie z Wami :))
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326956
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12173
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17171
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326956
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12173
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17171
Składniki
Kurczaka umyć, podzielić na ćwiartki przełożyć do garnka zalać wodą i gotować do miękkości z dodatkiem przypraw. Po ugotowaniu kurczaka wyciągnąć do wystudzenia, wywar przecedzić i ugotować na nim mieszankę chińską, którą po ugotowaniu odcedzić a wywar doprawić do smaku solą, pieprzem i bulionem w płynie. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i dolać do wywaru którego razem z żelatyną ma być około 2,75 litra. Kurczaka obrać i pokroić, kawałki układać w miseczkach (ja robiłam w foremkach po serku białym) posypać mieszanką chińską i zalać wywarem. Wstawić do lodówki do stężenia. Smacznego :))