Do góry

Przekąski Przepis na:

*Galareta z kurczaka*

*Galareta z kurczaka*

Autor:

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 405

Dodano:

Odsłon: 7572

Wiem że przepisów jest bez liku ale ja chcę się podzielić swoim właśnie z Wami :))

Składniki

  • 1.5 kg. kurczaka
  • 1/2 paczki mieszanki chińskiej
  • 1 op. żelatyny na 2,5 litra wody
  • przyprawy: sól, pieprz, ziele angielskie, liśc laurowy, czosnek bulon w płynie
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kurczaka umyć, podzielić na ćwiartki przełożyć do garnka zalać wodą i gotować do miękkości z dodatkiem przypraw. Po ugotowaniu kurczaka wyciągnąć do wystudzenia, wywar przecedzić i ugotować na nim mieszankę chińską, którą po ugotowaniu odcedzić a wywar doprawić do smaku solą, pieprzem i bulionem w płynie. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i dolać do wywaru którego razem z żelatyną ma być około 2,75 litra. Kurczaka obrać i pokroić, kawałki układać w miseczkach (ja robiłam w foremkach po serku białym) posypać mieszanką chińską i zalać wywarem. Wstawić do lodówki do stężenia. Smacznego :))

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 09 czerwca 2013 na pewno było by pyszne ,lecz bez chińskiej mieszanki.pozdrawiam

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń