Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajecznica z bekonem, serem i pomidorkami

Jajecznica z bekonem, serem i pomidorkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 34 Ocena: 2595

Dodano:

Odsłon: 13857

Pyszna jajeczniczka z dodatkiem bekonu, sera i pomidorków.

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rozgrzać na patelni masło, zarumienić na nim bekon. Dodać przekrojone na pół pomidorki koktailowe. Całość podsmażyć do momentu aż pomidorki nie staną się miekkie. Zdjąć z patelni pomidorki i bekon. Na tym samym tłuszczu podsmażyć rozbite jajka - tak aby się ścieły (w razie potrzeby dodać trochę masła). Do jajek dodać starty żółty ser. Podsmazyć tak, aby się stopił. Zdjąć z patelni na talerz. Podawać z bekonem i pomidorkami uprzednio podsmażonymi? Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Voyteq68 24 maja 2009 Kobieto jesteś Wielka za taką jajecznice można dać się zabić.

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

witow 22 czerwca 2008 Mozna do jajka dodac szczypiorek,czosnek lub cebulke znacznie poprawia smak.

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gernii 22 czerwca 2008 smazy sie na masle, trzeba go tylko sklarowac!

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

czarnadora 22 czerwca 2008 na maśle sie nie smaży nic..to jest rakotwórcze..od tego jest olej,

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń