Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 169
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 26
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17385
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 169
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 26
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17385
Składniki
Karpia przygotować jak wigilijnego do smażenia, ale smażyć tylko 1/2 czasu - tak żeby złapało panierkę.Na kg karpia (obranego,wyfiletowanego) kg pieczarek podsmażyć z odrobinka cebulki na masełku.Wyłożyć rybke do żaroodpornego naczynia, przykryć pieczarkami, zalać b.gęstą śmietaną kwaśną, można posypać parmezanem - wersja lepsza, ale nie koniecznie.Zapiec ok 15-20 min w piekarniku (bron Boże w mikrofali- próbowałam- nędza ! ) Podawać z pieczywem lub ziemniaczkami.