Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Karpia przygotować jak wigilijnego do smażenia, ale smażyć tylko 1/2 czasu - tak żeby złapało panierkę.Na kg karpia (obranego,wyfiletowanego) kg pieczarek podsmażyć z odrobinka cebulki na masełku.Wyłożyć rybke do żaroodpornego naczynia, przykryć pieczarkami, zalać b.gęstą śmietaną kwaśną, można posypać parmezanem - wersja lepsza, ale nie koniecznie.Zapiec ok 15-20 min w piekarniku (bron Boże w mikrofali- próbowałam- nędza ! ) Podawać z pieczywem lub ziemniaczkami.