Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 497
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 260
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9677
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1126
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4475
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 497
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 260
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9677
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1126
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4475
Składniki
Karpia przygotować jak wigilijnego do smażenia, ale smażyć tylko 1/2 czasu - tak żeby złapało panierkę.Na kg karpia (obranego,wyfiletowanego) kg pieczarek podsmażyć z odrobinka cebulki na masełku.Wyłożyć rybke do żaroodpornego naczynia, przykryć pieczarkami, zalać b.gęstą śmietaną kwaśną, można posypać parmezanem - wersja lepsza, ale nie koniecznie.Zapiec ok 15-20 min w piekarniku (bron Boże w mikrofali- próbowałam- nędza ! ) Podawać z pieczywem lub ziemniaczkami.