Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast brzoskwiń można dodać inne owoce, np. morele, śliwki, nektarynki, itp. :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13819
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1591
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15425
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6293
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13819
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1591
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15425
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6293
Składniki
Do miski wbić jajka, dodać ser, cukier waniliowy, wymieszać na gładką masę. Dodać cukier, masło, sok z cytryny i bułkę tartą. Ciasto wyrobić ręką i odstawić do lodówki na poł godziny. Schłodzone ciasto podzielić na 8 równych części. Z brzoskwiń wydrążyc pestki i w ich miejsce włożyć kostki cukru. Obtoczyć ciastem, formując kule. Knedle gotować na małym ogniu w osolonej wodzie, do momeentu gdy wypłyną na powierzchnię. Smacznego!