Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast brzoskwiń można dodać inne owoce, np. morele, śliwki, nektarynki, itp. :)
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30906
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3630
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4263
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1131
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30906
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3630
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4263
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1131
Składniki
Do miski wbić jajka, dodać ser, cukier waniliowy, wymieszać na gładką masę. Dodać cukier, masło, sok z cytryny i bułkę tartą. Ciasto wyrobić ręką i odstawić do lodówki na poł godziny. Schłodzone ciasto podzielić na 8 równych części. Z brzoskwiń wydrążyc pestki i w ich miejsce włożyć kostki cukru. Obtoczyć ciastem, formując kule. Knedle gotować na małym ogniu w osolonej wodzie, do momeentu gdy wypłyną na powierzchnię. Smacznego!