Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast brzoskwiń można dodać inne owoce, np. morele, śliwki, nektarynki, itp. :)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1287
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 782
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1412
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1287
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 782
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1412
Składniki
Do miski wbić jajka, dodać ser, cukier waniliowy, wymieszać na gładką masę. Dodać cukier, masło, sok z cytryny i bułkę tartą. Ciasto wyrobić ręką i odstawić do lodówki na poł godziny. Schłodzone ciasto podzielić na 8 równych części. Z brzoskwiń wydrążyc pestki i w ich miejsce włożyć kostki cukru. Obtoczyć ciastem, formując kule. Knedle gotować na małym ogniu w osolonej wodzie, do momeentu gdy wypłyną na powierzchnię. Smacznego!