Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzień dobry wszystkim :) Dzisiejszym naszym daniem będą krewetki. Uwielbiane chyba przez większość :) Jak wszyscy wiemy są bardzo zdrowe ze względu na to, że zawierają one bowiem duże ilości kwasów omega-3, które neutralizują jego szkodliwe działanie. Poza tym krewetki charakteryzuje się niską zawartością kwasów tłuszczowych nasyconych i są bogate w witaminy i składniki mineralne. Dzięki temu wpływają pozytywnie na funkcjonowanie układu krążenia. Poza tym stosunek kwasów omega-3 do omega-6 w krewetkach jest prawidłowy, co wiąże się z niższym ryzykiem cukrzycy typu 2, otyłości i nadciśnienia. Przekażę Wam w jaki sposób ja je przygotowuję a Was proszę o komentarze jak wyszedł przepis i czy przypadł do gustu :)
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 18
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 54
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 88
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 25
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 18
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 54
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 88
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 25
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Składniki
Rozgrzewamy masło i dodajemy na prawdę odrobinę oleju, podsmażamy na nim posiekaną cebulę, czosnek i papryczkę chili. Gdy już się wszystko ładnie zarumieni (uwaga żeby nie spalić) dodajemy krewetki ok 750gram - 1kg . Dodajemy posiekaną natkę pietruszki i polewamy wszystko białym winem. Co chwila przekładamy krewetki na drugą stronę. Jeżeli krewetki szybko wypiją dużą ilość wina należy dodać jeszcze trochę. Kiedy są juz ładnie zarumienione i mają ścięte wnętrze powoli wyjmujemy i polewamy sosem jaki został. Ja podaję krewetki najczęściej z ostrym sosem i bagietką czosnkową przy towarzystwie winka oczywiście :) Smacznego