Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza sama z siebie bywa nudna - oto dowód, że można inaczej...
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1787
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421155
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1967
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1787
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421155
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1967
Składniki
Ugotować kaszę wg przepisu na opakowaniu. Zemleć maszynką do mięsa.
Do zmielonej kaszy dodać jajko, drobno pokrojony lubczyk (lub liście selera) oraz przyprawić solą i pieprzem. Wyrobić ciasto, uformować w podłużne krokiety.
Panierować w bułce tartej i smażyć na gorącym (ważne!!!) tłuszczu na rumiany kolor.
W przysłowiowym "międzyczasie" zrobić jasną zasmażkę i rozprowadzić ją bulionem; doprawić do smaku sola i dodać zmiażdżony marynowany pieprz.
Gotowe krokiety polać sosem pieprzowym i podawać z sezonową surówką.