Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza sama z siebie bywa nudna - oto dowód, że można inaczej...
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13238
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1505
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14552
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6000
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13238
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1505
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14552
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6000
Składniki
Ugotować kaszę wg przepisu na opakowaniu. Zemleć maszynką do mięsa.
Do zmielonej kaszy dodać jajko, drobno pokrojony lubczyk (lub liście selera) oraz przyprawić solą i pieprzem. Wyrobić ciasto, uformować w podłużne krokiety.
Panierować w bułce tartej i smażyć na gorącym (ważne!!!) tłuszczu na rumiany kolor.
W przysłowiowym "międzyczasie" zrobić jasną zasmażkę i rozprowadzić ją bulionem; doprawić do smaku sola i dodać zmiażdżony marynowany pieprz.
Gotowe krokiety polać sosem pieprzowym i podawać z sezonową surówką.