Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza sama z siebie bywa nudna - oto dowód, że można inaczej...
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118462
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8537
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3146
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2312
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1618
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118462
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8537
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3146
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2312
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1618
Składniki
Ugotować kaszę wg przepisu na opakowaniu. Zemleć maszynką do mięsa.
Do zmielonej kaszy dodać jajko, drobno pokrojony lubczyk (lub liście selera) oraz przyprawić solą i pieprzem. Wyrobić ciasto, uformować w podłużne krokiety.
Panierować w bułce tartej i smażyć na gorącym (ważne!!!) tłuszczu na rumiany kolor.
W przysłowiowym "międzyczasie" zrobić jasną zasmażkę i rozprowadzić ją bulionem; doprawić do smaku sola i dodać zmiażdżony marynowany pieprz.
Gotowe krokiety polać sosem pieprzowym i podawać z sezonową surówką.