Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza sama z siebie bywa nudna - oto dowód, że można inaczej...
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1757
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17887
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1931
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1757
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17887
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1931
Składniki
Ugotować kaszę wg przepisu na opakowaniu. Zemleć maszynką do mięsa.
Do zmielonej kaszy dodać jajko, drobno pokrojony lubczyk (lub liście selera) oraz przyprawić solą i pieprzem. Wyrobić ciasto, uformować w podłużne krokiety.
Panierować w bułce tartej i smażyć na gorącym (ważne!!!) tłuszczu na rumiany kolor.
W przysłowiowym "międzyczasie" zrobić jasną zasmażkę i rozprowadzić ją bulionem; doprawić do smaku sola i dodać zmiażdżony marynowany pieprz.
Gotowe krokiety polać sosem pieprzowym i podawać z sezonową surówką.