Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza sama z siebie bywa nudna - oto dowód, że można inaczej...
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113045
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 423
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 766
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 574
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113045
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 423
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 766
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 574
Składniki
Ugotować kaszę wg przepisu na opakowaniu. Zemleć maszynką do mięsa.
Do zmielonej kaszy dodać jajko, drobno pokrojony lubczyk (lub liście selera) oraz przyprawić solą i pieprzem. Wyrobić ciasto, uformować w podłużne krokiety.
Panierować w bułce tartej i smażyć na gorącym (ważne!!!) tłuszczu na rumiany kolor.
W przysłowiowym "międzyczasie" zrobić jasną zasmażkę i rozprowadzić ją bulionem; doprawić do smaku sola i dodać zmiażdżony marynowany pieprz.
Gotowe krokiety polać sosem pieprzowym i podawać z sezonową surówką.