Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 172
Dodano: 04.02.2012
Odsłon: 11340
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Ziemniaki obrac i ugotowac. Do gorącej masy, dodac zeszkloną cebulkę, ogórka pokrojonego w drobną kostę, rzodkiewkę pokrojoną drobno. Wcześnie usmażyc białą kiełbasę. Wziąc wafla suchego, posypac go startym żółtym serem, na to wyłożyc gorącą masę ziemniaczaną, na brzeg kiełbasę i zwinąc w roladę. Wafel pod wpływem gorącej masy będzie elastyczny. Roladę pokroic (mnie wyszło 5 kawałków z jednego wafla), obtoczyc w rozmąconym jajku, bułce tartej i smażyc na oleju.
Udekorowałam je oliwkami i podałam z surówką z białej rzodkwi. Goście zmietli wszystko w jednej chwili:)
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)