Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 267
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 37
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 64
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 127
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17028
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 353
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 267
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 37
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 64
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 127
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17028
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 353
Składniki
mięso przyprawiamy wg.uznania ja dodaję dużo chilli,namoczoną bułkę i jajko oraz drobno posiekany koperek-wyrabiamy-formujemy kulki wielkości orzecha wł. i gotujemy ok.5 min od momentu wypłynięcia w osolonym wrzątku,odsączamy i studzimy.
świeżą fasolkę kroimy na 3-4 cm części (mrożonej nie trzeba bo już jest w takiej postaci) i wrzucamy do wrzątku z dodatkiem soli i cukru-gotujemy na 3/4,studzimy.
przekładamy kulki i fasolkę do dużej miski,przyprawiamy do smaku,można jeszcze dodać chilli,posypujemy ziarnami sezamu i polewamy oliwą.SMACZNEGO
można dodać ząbek drobno posiekanego czosnku