Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 383
W dzisiejszym wpisie podzielę się z Wami moim ulubionym przepisem na aromatyc...
Odsłon: 98
Rogaliki śniadaniowe Dziś na śniadanko zapraszam na jeszcze ciepłe i pyszne...
Odsłon: 1837
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 383
W dzisiejszym wpisie podzielę się z Wami moim ulubionym przepisem na aromatyc...
Odsłon: 98
Rogaliki śniadaniowe Dziś na śniadanko zapraszam na jeszcze ciepłe i pyszne...
Odsłon: 1837
Składniki
mięso przyprawiamy wg.uznania ja dodaję dużo chilli,namoczoną bułkę i jajko oraz drobno posiekany koperek-wyrabiamy-formujemy kulki wielkości orzecha wł. i gotujemy ok.5 min od momentu wypłynięcia w osolonym wrzątku,odsączamy i studzimy.
świeżą fasolkę kroimy na 3-4 cm części (mrożonej nie trzeba bo już jest w takiej postaci) i wrzucamy do wrzątku z dodatkiem soli i cukru-gotujemy na 3/4,studzimy.
przekładamy kulki i fasolkę do dużej miski,przyprawiamy do smaku,można jeszcze dodać chilli,posypujemy ziarnami sezamu i polewamy oliwą.SMACZNEGO
można dodać ząbek drobno posiekanego czosnku