Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 481
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1301
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 59
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 350
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 481
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1301
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 59
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 350
Składniki
Kurczaka umyć, wysuszyć ręcznikiem papierowym, nasmarować olejem. Odstawić na 30 min.
Następnie natrzeć częścią ziół, pieprzem, papryką i solą. Przygotować litrową butelkę, wlać do niej wodę z oliwą oraz wsypać resztę ziół.
Następnie nałożyć kurczaka na butelkę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180''C.
Butelkę z kurczakiem postawić w naczyniu żaroodpornym, gdyż będzie ściekał do niego tłuszcz z kurczaka. Co jakiś czas skraplać mięso wytworzonym z pieczenia tłuszczem. Po upieczeniu kurczaka zdjąć z butelki.
Podawać z frytkami lub zapiekanymi ziemniakami oraz z gotowanymi brokułami