Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Melon w szynce parmeńskiej ozdobiony liśćmi sałaty i pieprzem może być świetnym urozmaiceniem przyjęcia:)
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 227
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20351
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 227
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20351
Składniki
Melon przepołowić i usunąć pestkę. Z miąższu łyżeczką do wydrążania wyciąć kulki o średnicy najwyżej 2 cm i oprószyć pieprzem. Szynkę pokroić w możliwie najcieńsze plastry, a następnie w 3-centymetrowe paski. Każdą kulkę owinąć i spiąć szpadką lub wykałaczką. Tak przygotowaną przekąskę ułożyć na talerzu udekorowanymi liśćmi sałaty i posypać pokrojonymi w talarki ziarenkami pieprzu. ... ~ RADA ~ .. Szynkę parmeńską można zastąpić również szynką ardeńską, york lub bayonne :)