Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Melon w szynce parmeńskiej ozdobiony liśćmi sałaty i pieprzem może być świetnym urozmaiceniem przyjęcia:)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1134
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1145
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13169
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1134
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1145
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13169
Składniki
Melon przepołowić i usunąć pestkę. Z miąższu łyżeczką do wydrążania wyciąć kulki o średnicy najwyżej 2 cm i oprószyć pieprzem. Szynkę pokroić w możliwie najcieńsze plastry, a następnie w 3-centymetrowe paski. Każdą kulkę owinąć i spiąć szpadką lub wykałaczką. Tak przygotowaną przekąskę ułożyć na talerzu udekorowanymi liśćmi sałaty i posypać pokrojonymi w talarki ziarenkami pieprzu. ... ~ RADA ~ .. Szynkę parmeńską można zastąpić również szynką ardeńską, york lub bayonne :)