Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Melon w szynce parmeńskiej ozdobiony liśćmi sałaty i pieprzem może być świetnym urozmaiceniem przyjęcia:)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3787
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 625
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 721
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3787
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 625
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 721
Składniki
Melon przepołowić i usunąć pestkę. Z miąższu łyżeczką do wydrążania wyciąć kulki o średnicy najwyżej 2 cm i oprószyć pieprzem. Szynkę pokroić w możliwie najcieńsze plastry, a następnie w 3-centymetrowe paski. Każdą kulkę owinąć i spiąć szpadką lub wykałaczką. Tak przygotowaną przekąskę ułożyć na talerzu udekorowanymi liśćmi sałaty i posypać pokrojonymi w talarki ziarenkami pieprzu. ... ~ RADA ~ .. Szynkę parmeńską można zastąpić również szynką ardeńską, york lub bayonne :)