Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Melon w szynce parmeńskiej ozdobiony liśćmi sałaty i pieprzem może być świetnym urozmaiceniem przyjęcia:)
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1310
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24901
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 95
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1310
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24901
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 95
Składniki
Melon przepołowić i usunąć pestkę. Z miąższu łyżeczką do wydrążania wyciąć kulki o średnicy najwyżej 2 cm i oprószyć pieprzem. Szynkę pokroić w możliwie najcieńsze plastry, a następnie w 3-centymetrowe paski. Każdą kulkę owinąć i spiąć szpadką lub wykałaczką. Tak przygotowaną przekąskę ułożyć na talerzu udekorowanymi liśćmi sałaty i posypać pokrojonymi w talarki ziarenkami pieprzu. ... ~ RADA ~ .. Szynkę parmeńską można zastąpić również szynką ardeńską, york lub bayonne :)