Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótka historia o tym jak papryka zaprosiła tuńczyka na kolację : )
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118024
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8376
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2095
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1529
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118024
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8376
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2095
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1529
Składniki
Paprykę myjemy i przekrawamy w połowie na 2 części, wydrążamy ostrożnie gniazdo nasienne.
Do każdej z części nakładamy kolejno przyprawionego pieprzem tuńczyka, pomidory i posiekanego ananasa.
Wszystko posypujemy bazylią i polewamy olejem z pestek winogron lub oliwą.
Zawijamy w folię lub wkładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C.