Przekąski Przepis na:
pasta jajeczno-pieczarkowa

Składniki
- jajaka, 4szt
- pieczarki, 8szt
- szczypiorek, pęcz
- majonez, 2-3lyżki
- pieprz,sól
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Pieczarki zetrzeć na tarce z dużymi oczkami,podsmażyć na maśle aż odparuje woda.Ugotować jajka na twardo posiekać(jak kto lubi drobno lub grubiej).Posiekać szczypiorek9może być dymka).Gdy pieczarki i jajka ostygną wymieszać wszystkie składniki dodac majonez,sól i pieprz(dużo pieprzu) i można zajadać z dobrym chlebkiem lub bułeczkami.
-
Na imprezie można podawać pastę na listkach cykorii,lub w dużych makaronowych muszlach (wtedy jajka kroję grubiej)
Komentarze do przepisu (0)