Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ładne,smaczne,tanie,niekonwencjonalne
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 170
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 125
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 64
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 170
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 125
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 64
Składniki
Z ciasta francuskiego wykrawamy gwiazdki parzyście,w połowie sztuk mniejszą gwiazdką wykrawamy środek ,nakładamy na całe gwiazdki i smarujemy rozbełtanym żółtkiem,pieczemy na papierze 180st ok 15min(małe gwiazdeczki które zostały ze środka też,a jeżeli zostały nam skrawki ciasta to pokroic je na 0.5 cm paski i tez upiec razem z gwiazdami).Teraz kiedy paszteciki się pieką robimy farsz:makrelę obieramy z ości i rozdrabniamy dobrze widelcem,dodajemy drobniutko posiekaną szalotkę i surową marchew startą na drobnej tarce,dodajemy majonez mieszamy wszystko dokładnie.Po upieczeniu gwiazdek środek który trochę podrósł delikatnie wklepujemy do środka,nakładamy farsz do zapełnienia,sypiemy zielonym czyli jakby to powiedział pan Kurt dodajemy sex-miłej zabawy