Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ładne,smaczne,tanie,niekonwencjonalne
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3899
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415037
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2441
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3899
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415037
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2441
Składniki
Z ciasta francuskiego wykrawamy gwiazdki parzyście,w połowie sztuk mniejszą gwiazdką wykrawamy środek ,nakładamy na całe gwiazdki i smarujemy rozbełtanym żółtkiem,pieczemy na papierze 180st ok 15min(małe gwiazdeczki które zostały ze środka też,a jeżeli zostały nam skrawki ciasta to pokroic je na 0.5 cm paski i tez upiec razem z gwiazdami).Teraz kiedy paszteciki się pieką robimy farsz:makrelę obieramy z ości i rozdrabniamy dobrze widelcem,dodajemy drobniutko posiekaną szalotkę i surową marchew startą na drobnej tarce,dodajemy majonez mieszamy wszystko dokładnie.Po upieczeniu gwiazdek środek który trochę podrósł delikatnie wklepujemy do środka,nakładamy farsz do zapełnienia,sypiemy zielonym czyli jakby to powiedział pan Kurt dodajemy sex-miłej zabawy