Do góry

Przekąski Przepis na:

Pate z wątróbek drobiowych z galaretką z herbaty truskawkowej

Pate z wątróbek drobiowych z galaretką z herbaty truskawkowej

Autor:

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 38

Dodano:

Odsłon: 1907

Nowy sposób na wątróbki drobiowe.

Składniki

  • wątróbki drobiowe, 400 g
  • cebula, 1 sztuka
  • olej, 30 ml
  • żelatyna, 1 łyżeczka
  • sól, do smaku
  • pieprz, do smaku
  • wino czerwone wytrawne, 60 ml
  • masło, 80 g
  • Herbata Irving Tea Cocktails Poziomki z nutą Wanilii, 3 saszetki
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Pate z wątróbek drobiowych z galaretką z herbaty truskawkowej

Przygotowanie

  1. Na oleju przesmażyć cebulę z wątróbką, doprawić solą i pieprzem, podlać winem dusić ok. 4 min. Całość zmiksować na jednolitą masę dodając masło.

  2. Z herbaty zrobić mocny napar ok. 200 ml. Rozpuścić w herbacie żelatynę.

  3. Pate ułożyć w kamiennych miseczkach, zalać naparem z herbaty, pozostawić w lodówce, aż galaretka zastygnie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

myszkapoolna 01 października 2011 po co udajeszże totwoje zdjecia i przepisy!!!beznadzieja

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

MEGI110278 29 września 2011 Czy to na pewno Twój przepis...? Już to gdzieś wcześniej widziałam...
Jeżeli robiłaś tę potrawę i naprawdę smakuje równie wspaniale jak wygląda...
To poleć innym,ale miej odwagę się przyznać że to nie Twój pomył...
A swoją drogą niezle Ci wychodzi kopiowanie ;-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń