Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nowy sposób na wątróbki drobiowe.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1809
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17890
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1933
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1809
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17890
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1933
Składniki
Na oleju przesmażyć cebulę z wątróbką, doprawić solą i pieprzem, podlać winem dusić ok. 4 min. Całość zmiksować na jednolitą masę dodając masło.
Z herbaty zrobić mocny napar ok. 200 ml. Rozpuścić w herbacie żelatynę.
Pate ułożyć w kamiennych miseczkach, zalać naparem z herbaty, pozostawić w lodówce, aż galaretka zastygnie.