Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pieczone ziemniaki innaczej
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3800
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3817
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 390
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 729
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3800
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3817
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 390
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 729
Składniki
Ziemniaki obrać(choć nie kniecznie) pokroić na mniejsze czści główkę czosnku bez obierania przeciąć na pół.Na brytwankę wysypać ziemniaki,obraną i pokroioną na pół cebulę,czosnek,zioła.Całość posolić doprawić pieprzem, polać nieszaniną olivy,octu i syropu,wymieszać całość (najlepiej rękoma).Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200stC.Zmniejszyć temperaturę do 180stC i piec 1-1,5 godz. do zrumienienia się ziemniaków.Świeże zioła można zastąpić suszonymi ale wtedy na patelni podgrzewam olivę wsupuje zioła i chwilkę podgrzewam aby wydobyć z nich aromaty. Można też zmienić przyprawy mi smakuje też z curry.