Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pieczone ziemniaki innaczej
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1143
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1737
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5829
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1143
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1737
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5829
Składniki
Ziemniaki obrać(choć nie kniecznie) pokroić na mniejsze czści główkę czosnku bez obierania przeciąć na pół.Na brytwankę wysypać ziemniaki,obraną i pokroioną na pół cebulę,czosnek,zioła.Całość posolić doprawić pieprzem, polać nieszaniną olivy,octu i syropu,wymieszać całość (najlepiej rękoma).Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200stC.Zmniejszyć temperaturę do 180stC i piec 1-1,5 godz. do zrumienienia się ziemniaków.Świeże zioła można zastąpić suszonymi ale wtedy na patelni podgrzewam olivę wsupuje zioła i chwilkę podgrzewam aby wydobyć z nich aromaty. Można też zmienić przyprawy mi smakuje też z curry.