Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieczony koper włoski

Pieczony koper włoski

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 9655

Dodano:

Odsłon: 3129

Pieczony koper włoski

Składniki

  • 1 koper włoski
  • duża kromka chleba razowego
  • 4 suszone pomidory z zalewy
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Chleb, pomidory i czosnek wrzucamy do blendera/rozdrabniarki i chwilę mielimy (aż do uzyskania kruszonki). Koper włoski myjemy i kroimy w plasterki grubości około 1 cm. Wykładamy w naczyniu żaroodpornym, skrapiamy oliwą i pieczemy 10 minut w 180 stopniach. Po tym czasie odwracamy plasterki, posypujemy kruszonką, solimy i pieprzymy i pieczemy kolejne 10 minut, aż do zrumienienia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 06 maja Tu czuję jego wspaniały aromat...uwielbiam koper włoski...potrawa przepyszna:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Obserwator 06 maja Ciekawy przepis na koper. Do wypróbowania.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 06 maja Ale aromaty! wyjatkowo smaczne danie!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ErJot 06 maja Apetyczny pomysł:)A taka posypka to pewnie by pasowała również do kalafiora lub brokuła. Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń