Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1081
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1053
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12981
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1081
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1053
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12981
Składniki
Do maki dodajemy zoltka,maslo,proszek,cukier waniliowy i dobrze wyrabiamy. podzielic ciasto na trzy czesci. jedna czesc polozyc na dno blachy i posmarowac dzemem a nastepnie posypac orzechami. druga czesc zagnisc z kakao i utrzec na tartce na orzechy. bialaka ubic na piane i dodac 1 szkl cukru. wlac i przykryc trzecia biala warstwa starta. piec ok 40 min na zloty kolor posypac cukrem pudrem;)