Do góry

Przekąski Przepis na:

Pleśniaczek

Pleśniaczek

Autor:

Przepisów i artykułów: 48 Ocena: 935

Dodano:

Odsłon: 13854

latwe i pyszne;)

Składniki

  • maka, 3 szkl
  • Jaja, 5
  • proszek do piecz., 1/2 paczki
  • maslo/margaryna, kostka 250g
  • cukier, 1szkl
  • kakao, 3lyzki
  • dzem/powidlo, do posmarowania
  • cukier waniliowy, 1
  • orzechy wloskie, garsc
> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Pleśniaczek

Przygotowanie

  1. Do maki dodajemy zoltka,maslo,proszek,cukier waniliowy i dobrze wyrabiamy. podzielic ciasto na trzy czesci. jedna czesc polozyc na dno blachy i posmarowac dzemem a nastepnie posypac orzechami. druga czesc zagnisc z kakao i utrzec na tartce na orzechy. bialaka ubic na piane i dodac 1 szkl cukru. wlac i przykryc trzecia biala warstwa starta. piec ok 40 min na zloty kolor posypac cukrem pudrem;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

usiala 12 stycznia 2010 pyszne ciasto :) kiedyś podobne piekłam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 12 stycznia 2010 Mam ten przepis i nieraz upiękłam to ciasto i powiem, że jest godne polecenia.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

olcia35 12 stycznia 2010 Wygląda apetycznie więc daje do ulubionych, na pewno kiedys wyprobuje:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń