Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
..na zimno i goraco(proste)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 88
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 88
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Składniki
Poledwiczke oczyscic z blon,dokladnie w srodku wbic cienki noz tworzac otwor przez cala dlugosc,
Poledwiczke natrzec sola pieprzem i majerankiem
W otwor ktory wykonales nozem z jednej i drugiej strony wloz palce delikatnie powiekszajac otwor Uwaga nie rozerwac miesa!!!!!!
Nastepnie upychamy do srodka morele na calej dlugosci.
Polozyc na stole i delikatnie toczyc po stole aby morela ladnie sie w srodku rozlokowala.
Na stole rozlozyc folie aluminiowa strona blyszczaca do gory(najlepiej ulozyc jedna na drugiej mim 3 warstwy foli,posmarowac oliwa cala powierzchnie foli.
Na tak przygotowana folie kladziemy nasza poledwiczke i dokladnie zawijamy jak cukierek ,na obu koncach mocno skrecamy .Powinno wyjsc cos podobnego do duzego cukierka
Wkladamy w gleboka blache podlana woda,i jazda do piekarnika nagrzanego do 180 C .pieczemy ok 30-40 min w zaleznosci od grubosci poledwiczki
Mozna jesc na goraco wtedy polecam zrobic sos np. zurawinowy lub na zimno do pieczywa.
Smacznego