Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
..na zimno i goraco(proste)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27121
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27121
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Składniki
Poledwiczke oczyscic z blon,dokladnie w srodku wbic cienki noz tworzac otwor przez cala dlugosc,
Poledwiczke natrzec sola pieprzem i majerankiem
W otwor ktory wykonales nozem z jednej i drugiej strony wloz palce delikatnie powiekszajac otwor Uwaga nie rozerwac miesa!!!!!!
Nastepnie upychamy do srodka morele na calej dlugosci.
Polozyc na stole i delikatnie toczyc po stole aby morela ladnie sie w srodku rozlokowala.
Na stole rozlozyc folie aluminiowa strona blyszczaca do gory(najlepiej ulozyc jedna na drugiej mim 3 warstwy foli,posmarowac oliwa cala powierzchnie foli.
Na tak przygotowana folie kladziemy nasza poledwiczke i dokladnie zawijamy jak cukierek ,na obu koncach mocno skrecamy .Powinno wyjsc cos podobnego do duzego cukierka
Wkladamy w gleboka blache podlana woda,i jazda do piekarnika nagrzanego do 180 C .pieczemy ok 30-40 min w zaleznosci od grubosci poledwiczki
Mozna jesc na goraco wtedy polecam zrobic sos np. zurawinowy lub na zimno do pieczywa.
Smacznego