Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
..na zimno i goraco(proste)
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35810
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1234
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1770
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35810
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1234
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1770
        
        Składniki
Poledwiczke oczyscic z blon,dokladnie w srodku wbic cienki noz tworzac otwor przez cala dlugosc,
Poledwiczke natrzec sola pieprzem i majerankiem
W otwor ktory wykonales nozem z jednej i drugiej strony wloz palce delikatnie powiekszajac otwor Uwaga nie rozerwac miesa!!!!!!
Nastepnie upychamy do srodka morele na calej dlugosci.
Polozyc na stole i delikatnie toczyc po stole aby morela ladnie sie w srodku rozlokowala.
Na stole rozlozyc folie aluminiowa strona blyszczaca do gory(najlepiej ulozyc jedna na drugiej mim 3 warstwy foli,posmarowac oliwa cala powierzchnie foli.
Na tak przygotowana folie kladziemy nasza poledwiczke i dokladnie zawijamy jak cukierek ,na obu koncach mocno skrecamy .Powinno wyjsc cos podobnego do duzego cukierka
Wkladamy w gleboka blache podlana woda,i jazda do piekarnika nagrzanego do 180 C .pieczemy ok 30-40 min w zaleznosci od grubosci poledwiczki
Mozna jesc na goraco wtedy polecam zrobic sos np. zurawinowy lub na zimno do pieczywa.
Smacznego