Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pysznie i bardzo zdrowo polecam:-):-):-):-):-)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1239
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 509
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1330
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1239
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 509
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1330
Składniki
Pokrzywę sparzam wrząkiem następnie blenduje,odzielam żółtka od białek wrzucam żółtka do blendera,mąkę,sok z cytryny I czosnek,pieprz cały czas blenduję na gładką masę,w drugim naczyniu ubijam białka z solą na sztywną pianę tak ubite białka na sztywno powoli wlewam do masy z pokrzywą I delikatnie mieszam.
Nagrzewam piekarnik na 170 stopni wykłdam prostokątną blachę papierem do pieczenia i wylewamy masę równomiernie rozprowadzając po blaszce.Pieczemy 20 min pozostawiamy w piekarniku do wystudzenia. Po wystudzeniu smarujemy całą powierzchnie serkiem I wykładamy łososia równomiernie zwijamy raz przy razie podajemy w plastrach SMACZNEGO:-):-):-):-):-)