Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, mega szybkie roladki na obiad. Można podawać je z dowolnym sosem i są mega łatwe w przygotowaniu.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8538
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1247
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10209
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4645
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 703
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8538
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1247
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10209
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4645
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 703
Składniki
Kurczaka, paprykę, pieczarki, cebulę kroimy w małe kawałeczki. siekamy pietruszkę, doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i papryką. Mieszamy i wrzucamy na patelnię. Przez 5 minut na średnim ogniu je „podgotowujemy” aby papryka i pieczarki zmiękły, a kurczak podgotował.
W międzyczasie na cieście francuskim rozkładamy mozarellę
Zdejmujemy farsz z ognia, czekamy aż nam przestygnie kolejno nakładamy go na ciasto francuskie na mozarellę. Kolejno zwijamy ciasto w roladkę krótszym bokiem. Kolejno kroimy na plastry o grubości około 3-4 cm i układamy na blachy do pieczenia
W piekarniku zapiekamy przez 30 – 35 minut w 170-180C Po wyjęciu można podawać z dowolnymi sosami w/g uznania.