Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, mega szybkie roladki na obiad. Można podawać je z dowolnym sosem i są mega łatwe w przygotowaniu.
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4558
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 722
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 317
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14631
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4558
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 722
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 317
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14631
Składniki
Kurczaka, paprykę, pieczarki, cebulę kroimy w małe kawałeczki. siekamy pietruszkę, doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i papryką. Mieszamy i wrzucamy na patelnię. Przez 5 minut na średnim ogniu je „podgotowujemy” aby papryka i pieczarki zmiękły, a kurczak podgotował.
W międzyczasie na cieście francuskim rozkładamy mozarellę
Zdejmujemy farsz z ognia, czekamy aż nam przestygnie kolejno nakładamy go na ciasto francuskie na mozarellę. Kolejno zwijamy ciasto w roladkę krótszym bokiem. Kolejno kroimy na plastry o grubości około 3-4 cm i układamy na blachy do pieczenia
W piekarniku zapiekamy przez 30 – 35 minut w 170-180C Po wyjęciu można podawać z dowolnymi sosami w/g uznania.