Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, mega szybkie roladki na obiad. Można podawać je z dowolnym sosem i są mega łatwe w przygotowaniu.
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 86
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 190
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 86
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 190
Składniki
Kurczaka, paprykę, pieczarki, cebulę kroimy w małe kawałeczki. siekamy pietruszkę, doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i papryką. Mieszamy i wrzucamy na patelnię. Przez 5 minut na średnim ogniu je „podgotowujemy” aby papryka i pieczarki zmiękły, a kurczak podgotował.
W międzyczasie na cieście francuskim rozkładamy mozarellę
Zdejmujemy farsz z ognia, czekamy aż nam przestygnie kolejno nakładamy go na ciasto francuskie na mozarellę. Kolejno zwijamy ciasto w roladkę krótszym bokiem. Kolejno kroimy na plastry o grubości około 3-4 cm i układamy na blachy do pieczenia
W piekarniku zapiekamy przez 30 – 35 minut w 170-180C Po wyjęciu można podawać z dowolnymi sosami w/g uznania.