Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie robi się w kilka chwil. Wystarczy kilka składników i mamy pyszną pastę.
Odsłon: 39
Białostocki amant to bogate w smaku ciasto kakaowo-kawowe przełożone delikatn...
Odsłon: 20435
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 369
Danie robi się w kilka chwil. Wystarczy kilka składników i mamy pyszną pastę.
Odsłon: 39
Białostocki amant to bogate w smaku ciasto kakaowo-kawowe przełożone delikatn...
Odsłon: 20435
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 369
Składniki
Rybę myjemy, osuszamy i kroimy w kawałeczki. Oprószamy solą i pieprzem i obsmażamy na złoty kolor na gorącym oleju. Słoiki myjemy i wyparzamy. Układamy rybę w słoikach. Cebulę kroimy w krążki - nie za grube i wkładamy do ryby. Dokładamy kilka sztuk ziela i ze dwa listki laurowe na słoik. Składniki zalewy pod postacią wody, octu, cukru i soli dodajemy do garnka i zagotowujemy delikatnie - tak żeby się cukier rozpuścił ale nie za mocno. Zalewamy rybę ( nie studzimy zalewy). Zakręcamy słoik. Ryba jest najlepsza po jednej , dwóch dobach.