Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybka sałatka do dań grillowych i mięs. Mało składników, szybkie przygotowanie.
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 172
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20054
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1704
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 172
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20054
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1704
Składniki
Kalafior obgotować w słonej wodzie ok10 min. (jeśli jest mrożony tylko kilka minut, żeby był na pół twardy). Odsączyć i rozerwać go na mniejsze różyczki. W tym czasie ugotować 4 jajka na twardo, obrać, rozkroić tylko na 4 łódeczki i każdą na pół, jeśli są duże. Kukurydzę odcedzić i wszystko wrzucić do miseczki. Majonez zmieszać ze śmietaną, żeby nie było mdłe. Wlać do składników, wymieszać i doprawić pieprzem i solą. Świetne do mięs i dań z grilla. Zamiast kalafiora można użyć brokuł i efekt jest równie doskonały.