Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybka sałatka do dań grillowych i mięs. Mało składników, szybkie przygotowanie.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 784
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2814
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 784
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2814
Składniki
Kalafior obgotować w słonej wodzie ok10 min. (jeśli jest mrożony tylko kilka minut, żeby był na pół twardy). Odsączyć i rozerwać go na mniejsze różyczki. W tym czasie ugotować 4 jajka na twardo, obrać, rozkroić tylko na 4 łódeczki i każdą na pół, jeśli są duże. Kukurydzę odcedzić i wszystko wrzucić do miseczki. Majonez zmieszać ze śmietaną, żeby nie było mdłe. Wlać do składników, wymieszać i doprawić pieprzem i solą. Świetne do mięs i dań z grilla. Zamiast kalafiora można użyć brokuł i efekt jest równie doskonały.