Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybka sałatka do dań grillowych i mięs. Mało składników, szybkie przygotowanie.
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 54
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1872
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 351
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 434
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 631
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 54
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1872
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 351
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 434
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 631
Składniki
Kalafior obgotować w słonej wodzie ok10 min. (jeśli jest mrożony tylko kilka minut, żeby był na pół twardy). Odsączyć i rozerwać go na mniejsze różyczki. W tym czasie ugotować 4 jajka na twardo, obrać, rozkroić tylko na 4 łódeczki i każdą na pół, jeśli są duże. Kukurydzę odcedzić i wszystko wrzucić do miseczki. Majonez zmieszać ze śmietaną, żeby nie było mdłe. Wlać do składników, wymieszać i doprawić pieprzem i solą. Świetne do mięs i dań z grilla. Zamiast kalafiora można użyć brokuł i efekt jest równie doskonały.