Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzie po kaszubsku

Śledzie po kaszubsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 9886

Dodano:

Odsłon: 54006

Śledzie po kaszubsku

Składniki

  • 5 filetów śledziowych a'la matjas
  • 1 cebula
  • 4 łyżki octu
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 1 łyżka cukru
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • 1 liść laurowy
  • pieprz
  • szczypta mielonej słodkiej papryki
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Śledzie moczymy godzinę w zimnej wodzie, co jakiś czas trzeba wodę wymieniać. Po tym czasie śledzie bardzo dokładnie osuszamy i kroimy w grubsze paski. Cebulę kroimy w piórka i smażymy chwilę na oleju, dodajemy do niej przecier, cukier, przyprawy i ocet. Zagotowujemy i studzimy. W misce mieszamy śledzie razem z sosem pomidorowym, przekładamy do słoika. Wkładamy do lodówki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

szycha 15 grudnia 2018 cholernie niespojny przepis
co to znaczy "Zagotowujemy i studzimy. W misce mieszamy śledzie razem z sosem pomidorowym" jak przecier jusz uzylismy - czy ktos mmoze to poprawnie napisac? brzmi smakowicie
Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń