Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przysmak na czas postu jak i podczas biesiad kulinarnych,suto zakrapianych.Wszak wiadomo,że rybka lubi pływać. -))
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 196
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 318
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 196
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 318
Składniki
Filety śledziowe moczymy w przedziale czasowym od 20 do 30 minut.Następnie odcedzamy i po dokładnym osuszeniu kroimy w dzwonka.Obraną cebulę kroimy dość drobno.Do miski o średnicy ok.30 cm wsypujemy dzwonka oraz cebulę.Dodajemy przyprawy i zalewamy olejem roślinnym.Ważnym jest aby składniki były całkowicie zamoczone.Po ok.dwóch dniach możemy rozkoszować się naszym tradycyjnym i nieodzownym przysmakiem,nie zapominając o stwierdzeniu powyżej,że rybka lubi pływać.Życzę smacznego.