Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 79
Dodano: 03.12.2009
Odsłon: 14110
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Jeśli potrawę przygotowujemy z płatów solonych, wcześniej wymoczyć je kilka godzin w mieszanienie wody i mleka z kilkoma łyżkami octu - będą miały ładną, białą barwę i delikatny smak. Jeśli używamy płatów marynowanych - obrać je ze skórki Płaty pokroić w ukośne dzwonka. Grzybki namoczyć i ugotować. Cebulę pokroić w półplasterki i zeszklić na oleju, nie przypalić. Posolić, popieprzyć,wlać wodę z gotowania grzybków i pod przykryciem udusić do miękkości. Jeśłi wody jest zbyt dużo, odparować, albo po prostu nie wlewać wszystkiej.Do jeszcze gorącej cebulki dodać ketchup, koncentrat i wszystkie składniki, oprócz śledzi. Śliwki i grzybki pokroić w paseczki. orzechy połamać w kawałeczki. Gdy sosik wystygnie, wymieszać ze śledzikami, przełożyć do salaterki i starannie uklepać. Schłodzić w lodówce, podawać najlepiej nastęnego dnia.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

koko6 04 grudnia 2009Zgłoś do usunięcia
bardzo fajny przepis,a nie tylko śledż,olej i cebula -Pozdrawiam0 Kto głosował? | Odpowiedz

Gutka 03 grudnia 2009Zgłoś do usunięcia
no we Francji nie widziałam czegoś takiego ale ten przepis mi sie podoba bo uwielbiam grzybki a właśnie szukam pomysłu na śledzie inaczej...0 Kto głosował? | Odpowiedz

amela 03 grudnia 2009Zgłoś do usunięcia
Już nie pierwszy raz obcina mi sposób wykonania potrawy. Nie wiem dlaczego. Edytowałam, poprawiłam i wysłałam. Dostałam komunikat, że poszło. Zobaczymy. Przepraszam.0 Kto głosował? | Odpowiedz

koko6 03 grudnia 2009Zgłoś do usunięcia
przepraszam bardzo a co dalej??????0 Kto głosował? | Odpowiedz