Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mam pojęcia, czy tak się jada we Francji, raczej wątpię, nie wiem więc, dlaczego tak się nazywa. Nie mniej jednak potrawa jest super, gorąco polecam na wigilijny stół, gwarantowany sukces kulinarny. Można użyć śledzi solonych bądź marynowanych. I z tymi i z tymi wychodzi naprawdę pysznie.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35778
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1228
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1765
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6082
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35778
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1228
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1765
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6082
        
        Składniki
Jeśli potrawę przygotowujemy z płatów solonych, wcześniej wymoczyć je kilka godzin w mieszanienie wody i mleka z kilkoma łyżkami octu - będą miały ładną, białą barwę i delikatny smak. Jeśli używamy płatów marynowanych - obrać je ze skórki Płaty pokroić w ukośne dzwonka. Grzybki namoczyć i ugotować. Cebulę pokroić w półplasterki i zeszklić na oleju, nie przypalić. Posolić, popieprzyć,wlać wodę z gotowania grzybków i pod przykryciem udusić do miękkości. Jeśłi wody jest zbyt dużo, odparować, albo po prostu nie wlewać wszystkiej.Do jeszcze gorącej cebulki dodać ketchup, koncentrat i wszystkie składniki, oprócz śledzi. Śliwki i grzybki pokroić w paseczki. orzechy połamać w kawałeczki. Gdy sosik wystygnie, wymieszać ze śledzikami, przełożyć do salaterki i starannie uklepać. Schłodzić w lodówce, podawać najlepiej nastęnego dnia.