Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mam pojęcia, czy tak się jada we Francji, raczej wątpię, nie wiem więc, dlaczego tak się nazywa. Nie mniej jednak potrawa jest super, gorąco polecam na wigilijny stół, gwarantowany sukces kulinarny. Można użyć śledzi solonych bądź marynowanych. I z tymi i z tymi wychodzi naprawdę pysznie.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1212
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 396
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1284
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1212
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 396
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1284
Składniki
Jeśli potrawę przygotowujemy z płatów solonych, wcześniej wymoczyć je kilka godzin w mieszanienie wody i mleka z kilkoma łyżkami octu - będą miały ładną, białą barwę i delikatny smak. Jeśli używamy płatów marynowanych - obrać je ze skórki Płaty pokroić w ukośne dzwonka. Grzybki namoczyć i ugotować. Cebulę pokroić w półplasterki i zeszklić na oleju, nie przypalić. Posolić, popieprzyć,wlać wodę z gotowania grzybków i pod przykryciem udusić do miękkości. Jeśłi wody jest zbyt dużo, odparować, albo po prostu nie wlewać wszystkiej.Do jeszcze gorącej cebulki dodać ketchup, koncentrat i wszystkie składniki, oprócz śledzi. Śliwki i grzybki pokroić w paseczki. orzechy połamać w kawałeczki. Gdy sosik wystygnie, wymieszać ze śledzikami, przełożyć do salaterki i starannie uklepać. Schłodzić w lodówce, podawać najlepiej nastęnego dnia.