Do góry

Przekąski Przepis na:

Surówka ciechocińska

Surówka ciechocińska

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 2

Dodano:

Odsłon: 908

Idealne danie na mroźne wieczory lub w upalne dni.

Składniki

  • marchew, 3-4
  • kwaśne jabłka, 1-2
  • 1/2 ŚREDNIEGO SELERA KORZENIOWEGO
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • sok z połowy cytryny
  • śmietana
  • sól
  • cukier
3-4 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Surówka ciechocińska

Przygotowanie

  1. Marchew, seler i jabłka obrać, zetrzeć na tarce z dużymi otworami, wymieszać z sokiem z cytryny i posiekaną zieleniną.

  2. Doprawić śmietaną, cukrem i solą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń