Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe sushi z wędzonym łososiem ,surimi i warzywami.
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27601
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 2936
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 4436
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 532
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27601
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 2936
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 4436
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 532
Składniki
Ugotowany ryż ( instrukcja na opakowaniu) wymieszać z solą i octem ryżowym,wystudzić. Łososia,surinami i inne dodatki warzywne pokroić w cienkie paski.Listek nori rozwijamy stroną błyszczącą do dołu,rozkładamy na niego cienką warstwę ryżową na którą wykładamy warstwę pozostałych dodatków.Zwijaamy delikatnie całość w rulon i wkładamy do lodowki na 1-2 godziny.Po tym czasie, bardzo ostrym nożem kroimy rulon na kawałki które dodatkowo przyozdabiamy warzywami i łososiem.Podajemy z wasabi i sosem sojowym.