Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe sushi z wędzonym łososiem ,surimi i warzywami.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3778
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 622
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3815
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 714
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3778
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 622
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3815
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 714
Składniki
Ugotowany ryż ( instrukcja na opakowaniu) wymieszać z solą i octem ryżowym,wystudzić. Łososia,surinami i inne dodatki warzywne pokroić w cienkie paski.Listek nori rozwijamy stroną błyszczącą do dołu,rozkładamy na niego cienką warstwę ryżową na którą wykładamy warstwę pozostałych dodatków.Zwijaamy delikatnie całość w rulon i wkładamy do lodowki na 1-2 godziny.Po tym czasie, bardzo ostrym nożem kroimy rulon na kawałki które dodatkowo przyozdabiamy warzywami i łososiem.Podajemy z wasabi i sosem sojowym.