Do góry

Przekąski Przepis na:

Tatar

Tatar

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 32

Dodano:

Odsłon: 1567

prawdziwy domowy befsztyk tatarski

Składniki

  • 100 g polędwicy wołowje
  • 1/2cebuli
  • kiszony ogórek1
  • 1jajko
  • sól pieprz
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Polędwice mielimy cebulę i ogórek kroimy w drobną kostkę żółtko oddzielamy od białka tak aby pozostało całe
    na talerzu układamy zmieloną polędwice w formie okręgu a w środku robimy zagłębienie w którym układamy żółtko na obwodzie mięsa układamy cebulę i ogórek
    Ważne żeby tak podawać z dwóch powodów po pierwsze widać wszystkie składniki ale najważniejsze to cała przyjemność mieszania przed konsumpcją oczywiście doprawiamy solą i pieprzem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń