Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe i szybkie
Sos:
15 g żubrówki
15 g miodu akacjowego 5 g czarnego pieprzu młotkowanego
Dekoracja:
świeże zioła: np. listki melisy; bazylii; igiełki rozmarynu
pomidorki cherry
Marynata - składniki na 1 kg ryby:
50 ml oliwy cytrynowej
50 ml oliwy z awokado z pieprzem cytrynowym
30 ml likieru Pernod lub Ricard
35 g przyprawy primerba ogrodowa
5 g świeżej kolendry
Oliwy i likier dokładnie wymieszać. Doprawić gotową przyprawą primerba ogrodowa oraz drobno posiekaną świeżą kolendrą. Jeśli marynata jest zbyt gęsta, dodać oliwy z oliwek.
Filet z łososia oraz krewetki zamarynować w marynacie sporządzonej według przepisu zamieszczonego powyżej, a następnie wędzić w grillo - wędzarni około 10 minut. Szpinak poddusić razem z pokrojonym, smażonym boczkiem i śmietaną.
Przygotować sos: zagotować żubrówkę, aby alkohol odparował, i do tak przygotowanej wódki dodać miód i świeżo zmielony czarny pieprz. Potrawę podawać z frytkami, sosem i szpinakiem. Dekorować świeżymi ziołami i pomidorkami cherry.
Przepis pochodzi z książki J. Kempy i K. Szulborskiego pt. "Grilluj z mistrzami świata".
Uwielbiamy parówki, zwłaszcza do śniadania. Ponieważ te kupne mają wiele niep...
Odsłon: 13653
Ogony wieprzowe, wędzone na zrębkach olcha, w garnku. Bez soli, bez konserwan...
Odsłon: 642
Lekka i pyszna duszona ryba w sosie pomidorowym z warzywami.
Odsłon: 29
Kolejna pyszna odsłona cukinii!
Odsłon: 78
Pyszne i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 85
Lekka i pyszna duszona ryba w sosie pomidorowym z warzywami.
Odsłon: 29
Kolejna pyszna odsłona cukinii!
Odsłon: 78
Pyszne i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 85
Składniki
Sos: 15 g żubrówki 15 g miodu akacjowego 5 g czarnego pieprzu młotkowanego Dekoracja: świeże zioła: np. listki melisy; bazylii; igiełki rozmarynu pomidorki cherry Marynata - składniki na 1 kg ryby: 50 ml oliwy cytrynowej 50 ml oliwy z awokado z pieprzem cytrynowym 30 ml likieru Pernod lub Ricard 35 g przyprawy primerba ogrodowa 5 g świeżej kolendry
Oliwy i likier dokładnie wymieszać. Doprawić gotową przyprawą primerba ogrodowa oraz drobno posiekaną świeżą kolendrą. Jeśli marynata jest zbyt gęsta, dodać oliwy z oliwek.
Filet z łososia oraz krewetki zamarynować w marynacie sporządzonej według przepisu zamieszczonego powyżej, a następnie wędzić w grillo - wędzarni około 10 minut. Szpinak poddusić razem z pokrojonym, smażonym boczkiem i śmietaną.
Przygotować sos: zagotować żubrówkę, aby alkohol odparował, i do tak przygotowanej wódki dodać miód i świeżo zmielony czarny pieprz. Potrawę podawać z frytkami, sosem i szpinakiem. Dekorować świeżymi ziołami i pomidorkami cherry. Przepis pochodzi z książki J. Kempy i K. Szulborskiego pt. "Grilluj z mistrzami świata".
Przepisy Przekąski
Przekąski
Chipsy z jarmużu
Przekąski
Mini pizze z cukinii
Przekąski
Chrupiąca kukurydza z frytkownicy beztłuszczowej/airfryer
Przekąski
Kurczak w białej galarecie
Chipsy z jarmużu
Przynajmniej te chipsy są zdrowe.
Odsłon: 25
Mini pizze z cukinii
Pyszne i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 85