Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 696
Dodano: 30.03.2009
Odsłon: 9827
> 6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Mąkę i sól wsypać do dużej miski.
Po zmieszaniu sproszkowanych składników dodać olej sezamowy oraz normalny, a także gotującą się wodę. Mieszać aż do wyrobienia gładkiej masy.
Na stolnicę wsypać trochę mąki, wyciągnąć ciasto z miski i zagniatać przez kilka minut- ciasto powinno stać się elastyczne i troszkę klejące, dodać do ciasta drobno posiekaną cebulkę
Z ciasta uformować długi wałek, następnie podzielić go na 20 do 24 małych kawałków
Każdy z kawałków rozwałkować na koło o średnicy 10 cm
Smażyć na oleju do uzyskania złocistego koloru
Naleśniki powinny być przekładane tyko raz- smażyć każdą ze stron około 2-3 minut
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

jagienkaaa 05 lipca 2011Zgłoś do usunięcia
No rewelacja!10 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 30 marca 2009Zgłoś do usunięcia
przypuszczam że te naleśniki świetnie będą smakowały z pastą twarogową albo rybną. W każdym razie wypróbuję.10 Kto głosował? | Odpowiedz