Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szatu-prastu i mniam mniam
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1045
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 976
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12873
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1045
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 976
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12873
Składniki
szparagi parujemy na miękko, lub pół- ( w zależności od upadobania )doprawiamy solą,lub nie-ja wolę bez ;) a mama z ;):
jajo gotujemy na półmiękko -tak, aby żółtko było lejące
balsamico odparowujemy na patelni, aby zrobił się ''''syropek''''
przystepujemy do konsumpcji: zanurzamy paluszki w ciepłe szparagi- łapiemy delikwenta,tj.szparaga za ''''ogon'''' i ''''łbem zanurzamy w żółtku, potem w gorącym balsamico-chyba,że ktoś woli studzić w zimnym
dla mnie to najlepsze danie majowe;)