Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szatu-prastu i mniam mniam
Po kilku dniach urlopu i jadaniu "na mieście", przyszła ochota na domowe dani...
Odsłon: 59
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 348
Po kilku dniach urlopu i jadaniu "na mieście", przyszła ochota na domowe dani...
Odsłon: 59
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 348
Składniki
szparagi parujemy na miękko, lub pół- ( w zależności od upadobania )doprawiamy solą,lub nie-ja wolę bez ;) a mama z ;):
jajo gotujemy na półmiękko -tak, aby żółtko było lejące
balsamico odparowujemy na patelni, aby zrobił się ''''syropek''''
przystepujemy do konsumpcji: zanurzamy paluszki w ciepłe szparagi- łapiemy delikwenta,tj.szparaga za ''''ogon'''' i ''''łbem zanurzamy w żółtku, potem w gorącym balsamico-chyba,że ktoś woli studzić w zimnym
dla mnie to najlepsze danie majowe;)