Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pieczone ziemniaczki
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1916
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1607
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2544
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1916
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1607
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2544
Składniki
Rozgrzac piecyk do temp.220C .Obrac ziemniaki ,odciac grubiej skorke na jednym z bokow ,w ten sposob powstanie podstawa ,na ktorej ulozymy ziemniak do piecyka.Przekluc kazdy z ziemniakow wykalaczka wzdluz ok.cm powyzej podstawy.Nastepnie nacinac prostopadle do wykalaczki ,nie docinajac plastrow do konca-wykalaczka zatrzyma ciecie.Usunac wykalaczke,kilka razy przeplukac naciete ziemniaki ,aby zapobiec sklejaniu sie plastrow.Osuszyc papierowym recznikiem.Posypac sola i pieprzem .Nastepnie polac rozpuszczonym maslem .Piec ok.godziny od czasu do czasu polewac rozpuszczonym maslem.