Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pieczone ziemniaczki
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 25
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 104
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 694
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 71
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 25
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 104
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 694
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 71
Składniki
Rozgrzac piecyk do temp.220C .Obrac ziemniaki ,odciac grubiej skorke na jednym z bokow ,w ten sposob powstanie podstawa ,na ktorej ulozymy ziemniak do piecyka.Przekluc kazdy z ziemniakow wykalaczka wzdluz ok.cm powyzej podstawy.Nastepnie nacinac prostopadle do wykalaczki ,nie docinajac plastrow do konca-wykalaczka zatrzyma ciecie.Usunac wykalaczke,kilka razy przeplukac naciete ziemniaki ,aby zapobiec sklejaniu sie plastrow.Osuszyc papierowym recznikiem.Posypac sola i pieprzem .Nastepnie polac rozpuszczonym maslem .Piec ok.godziny od czasu do czasu polewac rozpuszczonym maslem.