Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 94
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1758
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2858
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 94
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1758
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2858
Składniki
Maslo rozgrzac w wielkim rondlu,dodac poszatkowana cebule i czosnek.Jak bedzie super zapach w kuchni dolozyc dynie.Miszajac drewniana lycha troszke przyrumienic dynie (chodzi o zolto-karmelkowy smak i wyglad zupy ,,a wiec z wyczuciem gotowac prosze !) i wszystko posypac rownomiernie imbirem,curry,kurkuma,sola ,pieprzem,chili,.Caly czas szybko drewniana lycha mieszac.Zalac rosolem.Gotowac 30 minut na wolnym ogniuZ.pomaranczy lub mandarynki wycisnac sok dodac do gotujacej sie zupy,.Ugotowana zupe zmixowac.Dodac mleko kokosowe,pomalu rozprowadzic doprawic jeszcze sola i pieprzem ,gotowac jeszcze 1 minute, podawajac przyozdobic stuzkami mleka kokosowego i natka pietruszki +przyrumienione pestki dyniowe ...smacznego:-)