Do góry

Przekąski Przepis na:

Zupa ze szpinakiem i groszkiem

Przepis dnia 2007-12-01
Zupa ze szpinakiem i groszkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 1126

Dodano:

Odsłon: 14950

Szybko i nietypowo

Składniki

  • cebula, 1
  • wywar z mięsa, 1 l
  • mrożony szpinak, 1 bryłka
  • zielony groszek, 1 puszka
  • liść laurowy, 1
  • ostre papryczki, 2
  • zielona papryka, 1
  • koncentrat pomidorowy, 3 łyżki
  • oliwa z oliwek, 1 łyżka
1-2 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Zupa ze szpinakiem i groszkiem

Przygotowanie

  1. Posiekaj cebulę i podsmaż ją na oliwie. Rozmroź szpinak (najlepiej w mikrofali). Zmieszaj ze sobą cebulkę, szpinak, liść laurowy i posiekane papryki. Składniki włóż do garnka i dodaj do tego groszek. Gotuj przez kilkanaście minut. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy i gotowe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń