Do góry

Przetwory Przepis na:

Cukinia kiszona

Cukinia kiszona

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 7

Dodano:

Odsłon: 637

Cukinia kiszona 2kg młodej drobnej cukini kilka gałązek selera i pietruszki czosnek, koper, ziele, pieprz w ziarnkach, gorczyca zalewa: 2l wrzącej wody, 4 łyżki soli kamiennej; zagotuj 2l wody i wsyp do niej 4 łyżki soli kamiennej do przetworów, mieszaj wodę aż sól się w niej rozpuści Cukinie umyj, układaj ciasno w słoikach, dodaj wszystkie przyprawy i zalej zalewą. Odstaw w chłodne, ciemne miejsce. Po 2 tygodniach cukinia jest gotowa do spożycia. Cukinię można wykorzystać jako przystawkę, do obiadu, do kanapek. Ładnie prezentuje się na stole. Wszyscy byli zaskoczeni smakiem i taką formą cukini.

Składniki

  • Cukinia
  • Seler zwyczajny
  • Pietruszka
  • Czosnek
  • Koperek
  • Ziele angielskie
  • Woda
  • sól gruboziarnista
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Cukinia kiszona

Przygotowanie

  1. zalewa: 2l wrzącej wody, 4 łyżki soli kamiennej; zagotuj 2l wody i wsyp do niej 4 łyżki soli kamiennej do przetworów, mieszaj wodę aż sól się w niej rozpuści

  2. Cukinie umyj, układaj ciasno w słoikach, dodaj wszystkie przyprawy i zalej zalewą. Odstaw w chłodne, ciemne miejsce. Po 2 tygodniach cukinia jest gotowa do spożycia.
    Cukinię można wykorzystać jako przystawkę, do obiadu, do kanapek. Ładnie prezentuje się na stole. Wszyscy byli zaskoczeni smakiem i taką formą cukini.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń