Do góry

Przetwory Przepis na:

Pasta paprykowa

Pasta paprykowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 57 Ocena: 662

Dodano:

Odsłon: 3445

Do sosów i kanapek

Składniki

  • 1 kg papryki
  • 25 dkg cebuli
  • 1/4 szklanki octu 10%
  • 1/4 szklanki oleju
  • Cukier
  • Sól
  • Pieprz
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pasta paprykowa

Przygotowanie

  1. Paprykę i cebulę zmielić w maszynce.

  2. Gotować na średnim ogniu około 30 minut aż pasta zacznie gęstnieć i wyparuje nadmiar wody.

  3. Dodać olej i ocet.Doprawić solą,pieprzem i cukrem do smaku. Pasta powinna być lekko słodka.

  4. Gorącą pastę przełożyć do słoiczków i zakręcić. Nie trzeba pasteryzować,słoiczki się pozamykają.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń