Do góry

Przetwory Przepis na:

Sałatka warzywna

Sałatka warzywna

Autor:

Przepisów i artykułów: 159 Ocena: 4016

Dodano:

Odsłon: 14872

Smaczna przystawka do obiadu i nie tylko, zimą jak znalazł do,, hot-dogów ''

Składniki

  • -5 kg młodej kapusty
  • - 1 kg cebuli
  • -1 kg papryki czerwonej
  • -1 kg marchwi
  • -1 kg kiszonych ogórków
  • -2 szklanki cukru
  • -3/4 szklanki octu
  • -1 szklanka oleju
  • -4 łyżki soli
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przygotowanie:
    1. Kapustę skroić
    2.Z papryki usunąć ziarna ,umyć i pokroić w grubsze paski
    3.Marchew obrać i zetrzeć na grubszych oczkach
    4.Cebulę obrać i pokroić w cienkie krążki
    5.Kiszone ogórki pokroić w cienkie plastry.
    6.Kapustę ,cebulę,paprykę ,marchew ,włożyć do dużej miski i zalać olejem,
    octem ,wsypać sól i cukier ,
    dobrze wymieszać aby wszystkie przyprawy dobrze się połączyły i odstawić na 2-3 godziny aby sałatka się zmorzyła , z trzy razy przemieszać .
    Na sam koniec dołożyć pokrojone ogórki kiszone i jeszcze raz przemieszać .
    6. Sałatkę ,kłaść do słoików razem z sokiem z miski i gotować 15 minut od zagotowania .

  2. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

elade 26 lipca 2017 Bardzo smaczna,robiłam w ubiegłym roku.Jest tylko jedno "ale",część słoiczków mi się zepsuła.Myślę,że powodem była kapusta.W tym roku też ją zrobię ale kapustę z blanszuję.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń