Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z pieczonych buraczków to smaczny i zdrowy dodatek do codziennego obiadu. Buraczki podczas pieczenia nie tracą swoich wartości odżywczych a dodatkowo zyskują na smaku. Polecam!
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19926
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 500
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 543
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6966
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243799
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19926
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 500
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 543
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6966
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243799
Składniki
1. Buraczki bardzo dokładnie myjemy. Nieobrane lekko smarujemy olejem i szczelnie zawijamy w folię aluminiową 2. Pieczemy w piekarniku w temp. 180 stop. przez ok. 60 minut. Aby sprawdzić, czy się upiekły wbijamy czubek noża lub wykałaczkę w środek buraczka. Czas pieczenia może ulec wydłużeniu w zależności od wielkości buraczków 3. Buraczki ostudzić i obrać ze skórki, która powinna delikatnie odchodzić 4. Buraczki ścieramy na tarce o dużych oczkach 5. Dodajemy sok z cytryny i doprawiamy przyprawami do smaku Smacznego:)