Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z pieczonych buraczków to smaczny i zdrowy dodatek do codziennego obiadu. Buraczki podczas pieczenia nie tracą swoich wartości odżywczych a dodatkowo zyskują na smaku. Polecam!
Domowa mieszanka ziół do gulaszu.
Odsłon: 64
Kapusta czy to biała czy czerwona ma wspaniałe własciwości odzywcze. Czerwona...
Odsłon: 17
Ugotowane mięso z mostku wieprzowego (żeberka) podane z sosem i kaszą gryczan...
Odsłon: 61
Dzisiaj zapiekanki trochę inne jak zazwyczaj bo z grzybkami które uzbierałam...
Odsłon: 127
Domowa mieszanka ziół do gulaszu.
Odsłon: 64
Kapusta czy to biała czy czerwona ma wspaniałe własciwości odzywcze. Czerwona...
Odsłon: 17
Ugotowane mięso z mostku wieprzowego (żeberka) podane z sosem i kaszą gryczan...
Odsłon: 61
Dzisiaj zapiekanki trochę inne jak zazwyczaj bo z grzybkami które uzbierałam...
Odsłon: 127
Składniki
1. Buraczki bardzo dokładnie myjemy. Nieobrane lekko smarujemy olejem i szczelnie zawijamy w folię aluminiową 2. Pieczemy w piekarniku w temp. 180 stop. przez ok. 60 minut. Aby sprawdzić, czy się upiekły wbijamy czubek noża lub wykałaczkę w środek buraczka. Czas pieczenia może ulec wydłużeniu w zależności od wielkości buraczków 3. Buraczki ostudzić i obrać ze skórki, która powinna delikatnie odchodzić 4. Buraczki ścieramy na tarce o dużych oczkach 5. Dodajemy sok z cytryny i doprawiamy przyprawami do smaku Smacznego:)