Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z pieczonych buraczków to smaczny i zdrowy dodatek do codziennego obiadu. Buraczki podczas pieczenia nie tracą swoich wartości odżywczych a dodatkowo zyskują na smaku. Polecam!
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 104
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 140
To danie idealne na upalne dni - Hiyashi Chuka czyli ramen na zimno. Popularn...
Odsłon: 101
Bulion warzywny z pierożkami gyoza to pyszna i szybka zupka na zabiegany dzie...
Odsłon: 128
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 104
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 140
To danie idealne na upalne dni - Hiyashi Chuka czyli ramen na zimno. Popularn...
Odsłon: 101
Bulion warzywny z pierożkami gyoza to pyszna i szybka zupka na zabiegany dzie...
Odsłon: 128
Składniki
1. Buraczki bardzo dokładnie myjemy. Nieobrane lekko smarujemy olejem i szczelnie zawijamy w folię aluminiową 2. Pieczemy w piekarniku w temp. 180 stop. przez ok. 60 minut. Aby sprawdzić, czy się upiekły wbijamy czubek noża lub wykałaczkę w środek buraczka. Czas pieczenia może ulec wydłużeniu w zależności od wielkości buraczków 3. Buraczki ostudzić i obrać ze skórki, która powinna delikatnie odchodzić 4. Buraczki ścieramy na tarce o dużych oczkach 5. Dodajemy sok z cytryny i doprawiamy przyprawami do smaku Smacznego:)