Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z pieczonych buraczków to smaczny i zdrowy dodatek do codziennego obiadu. Buraczki podczas pieczenia nie tracą swoich wartości odżywczych a dodatkowo zyskują na smaku. Polecam!
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65033
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 97
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5758
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 179
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65033
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 97
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5758
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 179
Składniki
1. Buraczki bardzo dokładnie myjemy. Nieobrane lekko smarujemy olejem i szczelnie zawijamy w folię aluminiową 2. Pieczemy w piekarniku w temp. 180 stop. przez ok. 60 minut. Aby sprawdzić, czy się upiekły wbijamy czubek noża lub wykałaczkę w środek buraczka. Czas pieczenia może ulec wydłużeniu w zależności od wielkości buraczków 3. Buraczki ostudzić i obrać ze skórki, która powinna delikatnie odchodzić 4. Buraczki ścieramy na tarce o dużych oczkach 5. Dodajemy sok z cytryny i doprawiamy przyprawami do smaku Smacznego:)