Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z pieczonych buraczków to smaczny i zdrowy dodatek do codziennego obiadu. Buraczki podczas pieczenia nie tracą swoich wartości odżywczych a dodatkowo zyskują na smaku. Polecam!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8048
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1161
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9823
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4522
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 533
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8048
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1161
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9823
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4522
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 533
Składniki
1. Buraczki bardzo dokładnie myjemy. Nieobrane lekko smarujemy olejem i szczelnie zawijamy w folię aluminiową 2. Pieczemy w piekarniku w temp. 180 stop. przez ok. 60 minut. Aby sprawdzić, czy się upiekły wbijamy czubek noża lub wykałaczkę w środek buraczka. Czas pieczenia może ulec wydłużeniu w zależności od wielkości buraczków 3. Buraczki ostudzić i obrać ze skórki, która powinna delikatnie odchodzić 4. Buraczki ścieramy na tarce o dużych oczkach 5. Dodajemy sok z cytryny i doprawiamy przyprawami do smaku Smacznego:)