Sałatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 253 Ocena: 5030
Dodano: 05.07.2019
Odsłon: 1482
1-2 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Bób ugotowałam do miękkości w osolonej wodzie i obrałam ze skórek.
Boczek pokroiłam w paseczki i usmażyłam na suchej patelni. Połączyłam z bobem.
Pomidory suszone pokroiłam w paski i dodałam do bobu i boczku. Dodałam 1 łyżkę posiekanego koperku.
Podawałam tę sałatkę skropioną sosem czosnkowym.
Propozycja na przygotowanie sosu czosnkowego:
* majonez 1 łyżka
* gęsty jogurt naturalny 3 łyżki
* czubrica zielona 1 łyżeczka
* czosnek 1 ząbek
* sól - opcjonalnie
Notatki:
* nie ma potrzeby solić, sól jest w ugotowanym bobie i wędzonym boczku
* jeśli potrzebujemy większej ilości sałatki to proporcjonalnie zwiększyć składniki
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)