Do góry

Sałatki Przepis na:

"Flagowa" surówka

Flagowa surówka

Autor:

Przepisów i artykułów: 77 Ocena: 2164

Dodano:

Odsłon: 1235

Te barwy i ten polski smak...

Składniki

  • rzodkiewki, 2 pęczki
  • śmietana 18%, 150 ml
  • sól, pieprz, do smaku
  • kwasek cytrynowy, 1/3 łyżeczki
  • cukier, 4 łyżeczki
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
"Flagowa" surówka

Przygotowanie

  1. Rzodkiewki obrać z liści, opłukać pod bieżącą wodą. Zetrzeć na tarce na plasterki (jak ogórki do mizerii). Posolić i popieprzyć.

  2. Do śmietany dodać kwasek i cukier - mocno wymieszać, by cukier się rozpuścił. Zalać poszatkowane rzodkiewki i wstawić na 20 min. do lodówki by się mocno schłodziło. Podawać jako surówkę np. do obiadu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń