Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z kolorowego makaronu z kurczakiem i fetą.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14397
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1672
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16495
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6629
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14397
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1672
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16495
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6629
Składniki
Makaron gotujemy al-dente w osolonej wodzie z odrobiną oliwy, studzimy od czasu do czasu mieszając, żeby się nie posklejał. Pierś z kurczaka i ogórki kiszone kroimy w kostkę o boku ok. 1 cm, natkę niezbyt drobno siekamy. Do ostudzonego makaronu dodajemy pokrojonego kurczaka, ogórki, natkę i fetę. Majonez mieszamy z jogurtem w proporcji 1:1, dodajemy łyżeczkę sosu w proszku (!), dokładnie mieszamy, można wcisnąć kilka kropel soku z cytryny. Zalewamy makaron, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem, mieszamy, wstawiamy na kwadrans do lodówki. Sosu nie powinno być zbyt dużo – makaron nie powinien pływać. Smacznego !