Sałatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 163 Ocena: 2238
Dodano: 28.11.2020
Odsłon: 1145
3-4 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Do garnka nalać wodę i zagotować na dużym ogniu.
Kiedy będzie już ciepła doprawić solą do smaku, wymieszać, zmniejszyć ogień i wrzucić makaron. Gotować od czasu do czasu mieszając, aż makaron osiągnie ulubioną przez nas miękkość. Ugotowany makaron odsączyć na durszlaku.
Do mniejszego garnka włożyć 4 jajka, zalać wodą, doprawić solą do smaku i ugotować na twardo. Ugotowane jajka obrać i pozostawić do ostygnięcia.
W międzyczasie na sitku odsączyć tuńczyka z 2 puszek oraz groszek.
Selera naciowego posiekać w ilości 1 szklanki.
Czerwoną cebulę pokroić w kostkę.
Ugotowane i zimne jajka pokroić w odpowiadającej nam wielkości kawałki.
Do małej miseczki dodać 1 szklankę majonezu, 4 łyżki sosu relish ogórkowy oraz 1-2 łyżeczki musztardy i wymieszać na jednolita masę.
Do dużej miski dodać ugotowany makaron, odsączonego tuńczyka, groszek, 4 pokrojone jajka, pokrojoną w kostkę czerwoną cebulę, 1 szklankę posiekanego selera naciowego.
Wszystkie składniki polać równomiernie przygotowanym w miseczce sosem, dokładnie ale delikatnie wymieszać, spróbować i doprawić solą oraz pieprzem do smaku.
Tak przygotowaną sałatkę podawać osobno wraz ze swoim ulubionym chrupiącym pieczywem lub też jako dodatek do innych dań.
SMACZNEGO!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Nevermore 28 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Za tuńczyka dam się pokroić, zabić może nie, ale i tak uwielbiam wszystko, co jest z nim robione :D1 Kto głosował? | Odpowiedz