Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424835
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10660
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424835
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10660
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Składniki
matiasy myjemy, osączamy, zalewamy mlekiem - moczymy ok. 1 godz.
ugotowane ziemniaki studzimy i kroimy w grubą kostkę
cebulę w półtalarki lub piórka - wg upodobań. możemy ją dodatkowo oprószyć odrobiną cukru i odstawić na ok. 15 min. aby puściła sok
wymoczone, osuszone matiasy kroimy w paski ok. 3 cm
do ziemniaczków dodajemy cebulę i śledziki
w osobnym naczyniu mieszamy sos: śmietanę z majonezem i przyprawami, octem i cukrem. jeśli uznamy, że jeszcze czegoś mu brak, przyprawiamy wg uznania. tak przygotowanym sosem zalewamy sałatkę i delikatnie mieszamy.
gotową wstawiamy do lodówki na 24 godz. - jest smaczna dopiero, gdy się przejdzie:)
proporcje w przepisie są dowolne - ja zawsze mam z tym problem, dlatego wszystko robię na oko:)
smacznego:)