Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka taco to proste i kolorowe danie, które wywodzi się z kuchni meksykańskiej i charakteryzuje się przyjemną pikanterią i świeżością. W tej wersji poza mięsem dodano tylko pomidorki, sałatę i ser, ale z powodzeniem możesz też dodać awokado, ogórka, papryki czy kukurydzy. Potrawa idealnie sprawdzi się na każdej imprezie i posmakuje wszystkim gościom.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 82
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1175
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2850
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 82
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1175
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2850
Składniki
Przygotuj mięso. Wołowinę przenieś na suchą patelnię i smaż do momentu zbrązowienia. Odcedź wytopiony tłuszcz. Dodaj wszystkie przyprawy i 100 ml wody. Gotuj całość przez 5 minut lub do momentu zgęstnienia. Dodaj fasolę opłukaną pod wodą. Na koniec dodaj salsę i wymieszaj.
Jeśli chcesz przygotować miseczkę z tortilli, wyściel nią formę do babki bez komina. Wstaw ją do piekarnika nagrzanego do 180 st. Celsjusza na ok. 3-5 minut, do zezłocenia. Wyjmij i ostudź. Tortilla powinna być chrupiąca i móc utrzymać swój kształt.
Na dnie miseczki ułóż listki sałaty, a następnie połóż na nich mięso. Na mięsie połóż pomidorki koktajlowe. Na wierzchu posyp tarte sery. Sałatkę taco podawaj od razu po przygotowaniu, zanim tortilla stwardnieje.