Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka taco to proste i kolorowe danie, które wywodzi się z kuchni meksykańskiej i charakteryzuje się przyjemną pikanterią i świeżością. W tej wersji poza mięsem dodano tylko pomidorki, sałatę i ser, ale z powodzeniem możesz też dodać awokado, ogórka, papryki czy kukurydzy. Potrawa idealnie sprawdzi się na każdej imprezie i posmakuje wszystkim gościom.
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 211
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2625
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 223
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 233
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 211
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2625
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 223
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 233
Składniki
Przygotuj mięso. Wołowinę przenieś na suchą patelnię i smaż do momentu zbrązowienia. Odcedź wytopiony tłuszcz. Dodaj wszystkie przyprawy i 100 ml wody. Gotuj całość przez 5 minut lub do momentu zgęstnienia. Dodaj fasolę opłukaną pod wodą. Na koniec dodaj salsę i wymieszaj.
Jeśli chcesz przygotować miseczkę z tortilli, wyściel nią formę do babki bez komina. Wstaw ją do piekarnika nagrzanego do 180 st. Celsjusza na ok. 3-5 minut, do zezłocenia. Wyjmij i ostudź. Tortilla powinna być chrupiąca i móc utrzymać swój kształt.
Na dnie miseczki ułóż listki sałaty, a następnie połóż na nich mięso. Na mięsie połóż pomidorki koktajlowe. Na wierzchu posyp tarte sery. Sałatkę taco podawaj od razu po przygotowaniu, zanim tortilla stwardnieje.