Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka taco to proste i kolorowe danie, które wywodzi się z kuchni meksykańskiej i charakteryzuje się przyjemną pikanterią i świeżością. W tej wersji poza mięsem dodano tylko pomidorki, sałatę i ser, ale z powodzeniem możesz też dodać awokado, ogórka, papryki czy kukurydzy. Potrawa idealnie sprawdzi się na każdej imprezie i posmakuje wszystkim gościom.
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 31
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 31
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 31
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19646
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 215
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 31
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 31
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 31
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19646
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 215
Składniki
Przygotuj mięso. Wołowinę przenieś na suchą patelnię i smaż do momentu zbrązowienia. Odcedź wytopiony tłuszcz. Dodaj wszystkie przyprawy i 100 ml wody. Gotuj całość przez 5 minut lub do momentu zgęstnienia. Dodaj fasolę opłukaną pod wodą. Na koniec dodaj salsę i wymieszaj.
Jeśli chcesz przygotować miseczkę z tortilli, wyściel nią formę do babki bez komina. Wstaw ją do piekarnika nagrzanego do 180 st. Celsjusza na ok. 3-5 minut, do zezłocenia. Wyjmij i ostudź. Tortilla powinna być chrupiąca i móc utrzymać swój kształt.
Na dnie miseczki ułóż listki sałaty, a następnie połóż na nich mięso. Na mięsie połóż pomidorki koktajlowe. Na wierzchu posyp tarte sery. Sałatkę taco podawaj od razu po przygotowaniu, zanim tortilla stwardnieje.