Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedyś znajoma poczęstowała mnie pyszną sałatką. Forma podania była bardzo ciekawa. Wszystkie składniki były wrzucone na kawałki specjalnego białego sera w plasterkach. Efekt ciekawy wizualnie i bardzo smaczny. Koleżanka polewała tą sałatkę gotowym sosem z torebki wymieszanym z oliwą. Ja jednak wolą sama przygotować winegret, aby uniknąć niepotrzebnych, sztucznych składników.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7693
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2886
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7693
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2886
Składniki
Ser biały układamy na półmisku tak jak na zdjęciu poniżej. Kroimy sałatę lodową oraz cebulę i wrzucamy na ser. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, kroimy i wrzucamy na sałatę. Całość polewamy winegretem z ziołami.
Winegret: 3 łyżki oliwy 1 łyżeczka octu jabłkowego 1 łyżeczka musztardy (najlepiej miodowej) 1 łyżeczka ciepłej wody (dla lepszego połączenia składników) sól, pieprz zioła prowansalskie