Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedyś znajoma poczęstowała mnie pyszną sałatką. Forma podania była bardzo ciekawa. Wszystkie składniki były wrzucone na kawałki specjalnego białego sera w plasterkach. Efekt ciekawy wizualnie i bardzo smaczny. Koleżanka polewała tą sałatkę gotowym sosem z torebki wymieszanym z oliwą. Ja jednak wolą sama przygotować winegret, aby uniknąć niepotrzebnych, sztucznych składników.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 166
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 210
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1295
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 514
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 166
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 210
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1295
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 514
Składniki
Ser biały układamy na półmisku tak jak na zdjęciu poniżej. Kroimy sałatę lodową oraz cebulę i wrzucamy na ser. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, kroimy i wrzucamy na sałatę. Całość polewamy winegretem z ziołami.
Winegret: 3 łyżki oliwy 1 łyżeczka octu jabłkowego 1 łyżeczka musztardy (najlepiej miodowej) 1 łyżeczka ciepłej wody (dla lepszego połączenia składników) sól, pieprz zioła prowansalskie