Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1755
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1538
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1499
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1831
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1755
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1538
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1499
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1831
Składniki
Bób wrzucić do 1,5 litra wrzącej wody i gotowaćć 25-30 minut.Pięc minut przed końcem gotowania wsypać łyżkę soli.Po odceniu można oplukać zimną wodą,zeby szybciej ostygł.Na patelni rozgrzć łyżkę oliwy i usmarzyć na niej boczek,pokrojony w poprzeg na centymetrowe kawałki.Kiedy się przyrumieni .połączyć go ,wraz z wytopionym tłuszczem,oraz z suszonymi pomidorami pociętymi w bardzo cienkie paski.Dodać ocet,reszte oliwy,przeciśniety przez prasę czosnek,wymieszć i doprawić solą oraz pieprzem.