Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326119
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11997
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16597
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5348
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326119
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11997
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16597
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5348
Składniki
Bób wrzucić do 1,5 litra wrzącej wody i gotowaćć 25-30 minut.Pięc minut przed końcem gotowania wsypać łyżkę soli.Po odceniu można oplukać zimną wodą,zeby szybciej ostygł.Na patelni rozgrzć łyżkę oliwy i usmarzyć na niej boczek,pokrojony w poprzeg na centymetrowe kawałki.Kiedy się przyrumieni .połączyć go ,wraz z wytopionym tłuszczem,oraz z suszonymi pomidorami pociętymi w bardzo cienkie paski.Dodać ocet,reszte oliwy,przeciśniety przez prasę czosnek,wymieszć i doprawić solą oraz pieprzem.