Sałatki Przepis na:
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Bób wrzucić do 1,5 litra wrzącej wody i gotowaćć 25-30 minut.Pięc minut przed końcem gotowania wsypać łyżkę soli.Po odceniu można oplukać zimną wodą,zeby szybciej ostygł.Na patelni rozgrzć łyżkę oliwy i usmarzyć na niej boczek,pokrojony w poprzeg na centymetrowe kawałki.Kiedy się przyrumieni .połączyć go ,wraz z wytopionym tłuszczem,oraz z suszonymi pomidorami pociętymi w bardzo cienkie paski.Dodać ocet,reszte oliwy,przeciśniety przez prasę czosnek,wymieszć i doprawić solą oraz pieprzem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

ANNETTI 04 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
NO FAJNE DODAJE DO ULUBIONYCH11 Kto głosował? | Odpowiedz