Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna sałatka z połączenia różnorodnych smaków
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 91
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2701
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 737
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 978
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 91
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2701
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 737
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 978
Składniki
Sałatę opłukać i poszarpać. Cebulę obrać i pokroić na cienkie paseczki.
Jajka ugotować, obrać i pokroić na ćwiartki. Pomidora opłukać i pokroić na małe ćwiartki.
Ser feta pokroić w kosteczkę. Słonecznik uprażyć na patelni. Czosnek obrać i rozgnieść praską, dodać śmietanę, majonez i wymieszać.
Sałatę, cebulę, pomidora, jajka i ser feta przełożyć do miski, polać sosem czosnkowym, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać i na koniec posypać uprażonym słonecznikiem.