Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8026
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 358
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3528
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 633
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8026
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 358
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3528
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 633
Składniki
Gotujemy ravioli zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzamy i hartujemy zimną wodą. Pomidory oraz ogórki kroimy w dużą kostkę i dodajemy do pierożków. Sporządzamy sos: majonez - pół małego słoiczka mieszamy z małym kubkiem jogurtu naturalnego, dodajemy pieprz, sól oraz zmiażdżone ząbki czosnku. Jeśli ktoś lubi łagodny smak - wystarczy jeden średniej wielkości ząbek, jeśli natomiast gustujemy w intensywnym aromacie czosnku - dodajemy 2 lub 3 większe ząbki. Sos dokładnie mieszamy i dodajemy do sałatki. Składniki mieszamy z sosem. Podajemy w salaterce udekorowanej listkami sałaty, cząstkami pomidora i ogórka.