Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3816
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414613
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2357
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3816
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414613
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2357
Składniki
Gotujemy ravioli zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzamy i hartujemy zimną wodą. Pomidory oraz ogórki kroimy w dużą kostkę i dodajemy do pierożków. Sporządzamy sos: majonez - pół małego słoiczka mieszamy z małym kubkiem jogurtu naturalnego, dodajemy pieprz, sól oraz zmiażdżone ząbki czosnku. Jeśli ktoś lubi łagodny smak - wystarczy jeden średniej wielkości ząbek, jeśli natomiast gustujemy w intensywnym aromacie czosnku - dodajemy 2 lub 3 większe ząbki. Sos dokładnie mieszamy i dodajemy do sałatki. Składniki mieszamy z sosem. Podajemy w salaterce udekorowanej listkami sałaty, cząstkami pomidora i ogórka.